Cyber Monday

Cyber Monday

A Cyber Monday hagyománya nem olyan régre nyúlik vissza, mint a Black Friday-é, azonban egyre növekvő népszerűségnek örvend.

A Cyber Monday eredete

A Cyber Monday időpontja mindig a Black Friday-t követő hétfő. A Cyber Monday kialakulása – a Black Friday-hez hasonlóan – az Egyesült Államokhoz köthető. A kifejezés megalkotása Ellen Davis és Scott Silverman nevéhez fűződik, akik 2005. november 28-án a Shop.org sajtóközleményében hivatkoztak először ezen a néven a Hálaadást követő hétfőn elérhető kedvezményekre. A Cyber Monday név azóta egyet jelent az online vásárlás legnagyobb akcióival, melyekre a Hálaadást követő ünnepi hétvége utáni első munkanapon, azaz hétfőn számíthatnak az amerikaiak és a globális szintű elterjedésének köszönhetően azóta már a világ minden pontján élők. Az ideológia alapján a Cyber Monday napján először térnek vissza munkahelyükre az emberek és a számítógépjeik mellől online megvásárolhatják mindazt, amiről a Black Friday és az azt követő hétvége során lemaradtak. Ezen a napon az online térben elérhető kiskereskedők felvehetik a versenyt a nagyobb láncokkal, ami még inkább fellendíti az eladásaikat.

Az internetes vásárlás elterjedésével és a növekvő bizalom kialakulásával egyre többen teszik le a voksaikat a kényelmes, otthoni vásárlás mellett, főleg azokban az eseteben, amikor a vásárlás nem igényel személyes jelenlétet és próbát. A Cyber Monday így egyre népszerűbb a magyar vásárlók körében is és a kereskedők ennek az igénynek a kielégítésére sokszor a Black Friday-hez hasonló mértékű akciókat szerveznek. Az online értékesítés napi rekorját már évek óta a Cyber Monday tartja szerte a világon.

Mikor van idén a Cyber Monday?

Idén te se maradj le a Black Fiday-t követő online őrületről, és választd ki előre a honlapunkon, hogy mely online áruházak akcióit követnéd. Böngéssz az Üzletek között, hogy megtaláld a legjobb webshopokat, ahol akcióra számíthatsz! Az idei Cyber Monday akciókat 2022. november 28-án érheted el a webáruházakban.