Végre itt van Halloween éjszakája

Végre itt van Halloween éjszakája

Elérkezett a Halloween, melynek estéjére nagyon sok módon tudunk készülni. Ilyenek a jelmeztervezés folyamatai, a tökfaragás, stb. De mi is az a Halloween?

2021. 10. 31.

Az edenkert információi alapján: “Az angol Halloween szó szerinti fordításban a Mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti. Ősi kelta ünnep, az Írországban és Skóciában élő törzsek ezen a napon ünnepelték az újévet – a Samhain-t, vagyis “a nyár végét” és ilyenkor egyszerre hódoltak a Napisten és a holtak Ura előtt. Mit ünneplünk Halloweenkor? Hitük szerint ugyanis ezen a napon tért vissza a földre azoknak a bűnösöknek a lelke, akik az elmúlt esztendőkben haltak meg, és azóta állatok testében “léteztek”. Megfelelő áldozatok bemutatásával ezen a napon engesztelést lehetett szerezni az elhunytaknak, hogy ezáltal átkelhessenek a mennyországba. Kétségtelenül a legismertebb jelképe halloween-nek a faragott töklámpás.”

Mit csinálunk Halloweenkor?

Tököt faragunk! A Babafalván megjelent cikk nyomán: Egy régi mese szerint egy Stingy Jack nevű részeg farmer halála után nem jutott be sem a mennyországba, sem a pokolba. Lelke a sötétben vándorolt. Répából és szénből lámpást faragott, hogy megvilágítsa az utat, hogy az vezesse a lelkét. A Celtics hitt Jack Stingy történetében, ezért elkezdték házaikon kívül elhelyezni a Jack o’ Lanternst – töklámpásokat. A cél az volt, hogy hazakalauzolják az elveszett lelkeket, miközben vándorolnak a Samhain fesztivál estéjén. Kezdetben a Jack o’ Lanterns-t burgonyából faragták, de a burgonyaéhség után az emberek tököt kezdtek használni helyette.

Ezen felül a gyerekek mehetnek éjszaka édességet gyűjteni. Úgynevezett "csokit vagy csalunk" játék keretében. Ennek az a lényege, hogy ha az adott háznál kapnak édességet akkor tovább állnak. Amennyiben mégsem kapnának akkor valami csínytevést csinálnak az ott lakókkal. Bár nehezen tudjuk elképzelni, hogy ez utóbbit bárki is értékelné :-D így inkább csak...óvatosan.

Halloween biztonsági óvintézkedések gyerekeknek: Csak a házhoz közeli lakónegyedekben menjetek csokit vagy csalunk-ot játszani, ahol az emberek még ébren vannak. Kerüljétek azokat a lakónegyedeket, ahol nincs világítás. Ne menjetek olyan helyre, ahol nincsenek kint díszek, vannak akik nem nyitottak erre az ünnepre.

Mindenkinek kellemes estét kívánunk! És ne feledkezzetek el novemberben ismét ellátogatni oldalukra a black friday akciók miatt!

Ha tehetitek és érdekel benneteket az akciók sokasága, iratkozzatok fel lehetőség szerint a hírlevelünkre, hogy mihamarabb értesüljetek róla, ha árzuhanások következnek! Ki ne szeretné a kedvenc termékeit a legkiválóbb áron beszerezni? 30%-os akciók? Nem-nem! Ennél is jobbak! Sok helyen akár 50% - 80%-os akciók is várják a vevőket!