Utazz a Black Friday segítségével! - 1. rész

Utazz a Black Friday segítségével! - 1. rész

Akciós, fapados repülőjegy vásárláson töröd a fejed? Vajon megér a november végi Black Friday-re várni ahhoz, hogy kifogjunk egy kevezményes repülőjegyet? Utánajártunk, hogy mire számíthatsz.

2019. 08. 01.

Legtöbben a Black Friday akciók közül jellemzően a kézzel fogható termékeket,legfőképpen műszaki cikkeket, karácsonyi ajándéknak szánt termékeket, kozmetikai cikkeket, játékokat, esetleg háztartási gépeket vagy lakberendezési kellékeket keresik.

Ugyan egyre inkább terjedőben van az élmény ajándékozása és az élmény vásárlása akár saját részre is, azonban ha a Fekete péntek szót halljuk, legtöbben még mindig csak a kézzel fogható termékek éves akciójára gondolnak miközben egy tárgy képe lebeg a szemük előtt. Miért ne lehetne akár egy utazást is vásárolni akciósan egy borongós, november végi pénteken? Ugyan álmaid utazásának akciós árú megszerzése némi szervezést igényel, de cikkünkből megtudhatod, hogyan állj neki, hogy novemberben már csak kattintani kelljen.

Hogyan vásároljunk repülőjegyet Black Friday napján?

Nem meglepő, hogy a világ szinten ismert és elterjedt Black Friday szót, mint a legnagyobb akciók szinonímáját már a repülő társaságok is meglovagolják. Ha álmaid utazásához szeretnél hozzájutni meglepően olcsón, akár egy balatoni wellness hétvége árából érdemes előre készülni és számba venni a lehetőségeket. Nézd meg előre, hogy hová szeretnél eljutni és egy ár-összehasonlító oldalon járj utána annak, hogy a célpontodra melyik légitársaságok indítanak járatokat.

Ha igazán nagy akciókat szeretnél kifogni járj utána annak is, hogy Budapesten kívül melyik közeli repülőtérről vannak még járatok. Szóba jöhet Bécs, Pozsony, de ha kicsit bátrabb vagy és több idő áll rendelkezésedre az utazásra, akár Prága vagy München is, mivel vonattal egyszerűen eljuthatsz ezekbe a városokba is. Érdemes a repülőjegyek árát előre összegyűjteni, így tudni fogod Black Friday-kor is, hogy melyik akció számít valóban jó vételnek. Ha érdekel, hogy az egyes légitársaságok vélhetően milyen Black Friday akciókkal rukkolnak elő idén, most megtudhatod.

Nézzük, az egyes légitársaságoknál milyen repjegy akciókra számíthatsz:

Wizz Air Black Friday akciók

A korábbi évek tapasztalatai alapján a Wizz Air akciója egy napig tart és ez kizárólag az azóta megszűnt Wizz Tours szolgáltatásra vonatkozott, azaz kizárólag repülőjegy vásárlására nem. Tekintettel a maximális limitre, mely a korábbi években 70 EUR volt, ez az ajánlat hosszabb utazások esetén elenyésző. Ha hosszú hétvégét tervezel, akkor érdemes számba venni a társaságot.

Ryanair Black Friday akciók

A Ryanair már ennél sokkal hosszabban, akár egy egáz héten keresztül kínálja az akciókat. A repülőjegyekre 20%-os kedvezményeket nyújtanak, azonban az akció csak egyes időpontokra és bizonyos uticélokra használható fel. Jellemzően az egyébként is olcsó desztinációk érhetőek el, így érdemes a korábbi tájékozódást alapul venni, hogy lássuk, mennyi is az annyi.

Easyjet Black Friday akciók

A fapados légitársaságok közül a legkissebb akciókat találhatod itt. A korábbi évek tapasztalatai alapján 800 GBP fölötti foglalás esetén 40 GBP kedvezményt nyújtanak, ami 5%-nak felel meg legjobb esetben is. Ezen kívül egyes desztinációkat kedvező áron árulnak, azonban ezek a kedvezmények még mindig rosszabb ajánlatoknak minősülnek, mintha a többi fapados légitársaságnál foglalna az ember, akár teljes áron. A legnagyobb akciók, amennyiben a korábbi stratégián nem változtat az Easyjet, nem itt lesznek elérhetőek.

Norwegian Black Friday akciók

A norvég fapados légitársaság ugyan százalékosan a legkecsegtetőbb ajánlatokat szokta hirdetni az akár 30%-os kedvezményével, azonban az akár szó itt is szembetűnő. A korábbi tapasztalatok alapján budapesti indulással a skandináv nagyvárosokba jellemzően 13-15%-al olcsóbban foglalhatunk, de Koppenhága esetében a 3%-os kedvezmény nem nevezhető igazán nagy fogásnak.