Mivel készülhetsz a bekuckózós időkre?

Mivel készülhetsz a bekuckózós időkre?

Az őszi hangulat megidézhető szívben és lélekben. Vannak dolgok, melyekkel könnyedén hangolódni tudunk a fel-felbukkanó hidegekre és a közeledő téli szezonra. Íme három ötlet, mivel érdemes készülődni a bekuckózós időre.

2022. 10. 10.

Amikor elkezdenek hullani a fákról a levelek és az egész természet díszruháját ölti fel, mi emberek is lassanként átállunk egyfajta lassabb életvitelre. Legbelül érezzük, hogy az őszi, majd a téli időszak, a rövidülő nappalok, mind ezt segítik elő. Az átállás azonban nem egyszerű folyamat.

Mivel hangolódhatunk akkor a hideg időkre?

>>>Puha takarókkal, plédekkel! - ide kattintva

Mindig jó, ha vannak a lakásban pihe-puha takaróink, amit könnyedén magunkra tudunk kapni a kanapéra ülve. Az otthon melegét idéző, lélekmelengető plédek alatt történő relaxálás, meghitt hangulatot biztosíthat az embernek lelkileg, testileg egyaránt.

>>>Gyertyákkal és hangulatvilágítással! - ide kattintva

Egy-egy gyertyát meggyújtva, hangulatvilágítást kapcsolva az ember máris pihenő üzemmódba képes kapcsolni. Vannak fények, amelyek alapvetően már a karácsonyi időszakot idézik, de kaphatóak olyanok is, melyek mellett kellemes pihenni, könyvet olvasni vagy éppen meditálni egy kicsit. Ha lelassulnánk a rohanó hétköznapokból, jó ötlet beszerezni olyan világítást, ami nyugtató hatással bír. Vagy éppen meggyújtani egy illatgyertyát és ellazulni illatárjában.

>>>A teázás mesterségével! - ide kattintva

Egy-egy gyümölcs vagy gyógytea elkortyolása a kanapén, a fentebb említett plédbe burkolózva és a gyertyák varázsában merengve, nem csak lélekben idézi meg az őszt, testileg is melengető hatással bír. Egészséges italok, ha nem cukrozzuk őket és számos gyógyító variánsuk létezik. A citromfű például segíthet megszüntetni az idegességet, így hamarabb kikapcsolhatunk az egész tavaszi, nyári rohanás utóhatásából.

Na és ti mivel szoktatok ellazulni, hangolódni az őszre?