Minden, amit a Halloweenről tudni akartál - 2.rész

Minden, amit a Halloweenről tudni akartál - 2.rész

Férjvadászat? Érdekességek? Igen, mind összefüggésbe hozható a Halloweennel. Hiszen elmondható, hogy a külföldről átvett Halloween ünnepe a magyar kultúrába is befészkelte magát.

2022. 10. 25.

Tudtad, hogy olykor férjkereséssel is összekötötték az ünnepet?

A 18. században az egyedülálló hölgyek halloween-i hagyományokat találtak ki, amelyeknek az volt a célja, hogy megtalálják szerelmüket. A History.com szerint a nők almahéjat dobtak át a válluk fölött, azt remélve, hogy amikor az földet ér, kirajzolja a földön jövendőbelijük nevének kezdőbetűjét.

Sőt! Van az a játék, amikor hátunk mögé fonott kézzel kell almát halászni egy tál vízből a szánk segítségével. Nos, úgy tartották, hogy az a személy, aki a leghamarabb halássza ki az almát, az házasodik először.

Ha pedig ez sem lenne elég, a legkísértetiesebb férfivadászat úgy nézett ki, hogy a nő egy sötét szobában beállt a tükör elé egy gyertyával a kezében, azt remélve, hogy leendő férjét megpillantja a tükörben.

Régen még fehérrépából és burgonyából faragták a lámpást!

Miután a Halloween népszerűvé vált Amerikában, az emberek tököt használtak a répák és burgonyák helyett. Ha igazán spórolósra szeretnénk fogni a tökkel való dekort, lehet csupán arcot rajzolni neki és ledsort rakni köré, hogy aztán még vacsoraként is felhasználható legyen annak belseje.

Illinoisban akár ötször több tököt termesztenek, mint bármely más államban.

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint Lincoln tartományban több mint 15 000 hektárnyi terület van töktermesztésre. Ezek az illinoisi gazdaságok általában több mint 500 millió font tököt termesztenek évente.

Tervezd meg a black friday vásárlásaidat is és értesülj időben a legjobb akciókról, iratkozz fel hírlevelünkre itt: a black.friday.hu oldalon

Forrás: goodhousekeeping