Milyen vásárlótípusok léteznek?

Milyen vásárlótípusok léteznek?

Biztosan mindannyian találkoztunk már boltokban, üzletekben bizonyos típusú vásárlókkal. Akik mindig ott vannak nyitásra, akik a legjobb ajánlatokat mágnes szerűen vonzzák be.

2021. 10. 03.

Az alábbi cikkünkben hoztunk nektek néhány példát, milyen vásárlótípusok is léteznek.

A hajnali pacsirta

Ebben a kategóriában azon tipikus egyének kerülnek, akik már korán reggel megérkeznek a bolt elé, nyitásra. Vagy éppen ébresztőt állítanak a kedvenc webshopjuk időzített akciójára, csak hogy egészen biztos ők legyenek a legelsők, akik megvehetik a kívánt terméket. Még akkor is, ha egyébként nem szeretnek korán kelni, simán elképzelhető, hogy kedvenc akciójuk láttán a lehető legenergikusabb módon pattannak ki az ágyból. Majd pillanatokon belül elkészülnek és útnak is indulnak vásárolni.

A törtetők

A következő kategóriában az igazán elszánt emberek kapnak helyet. Őket a világon semmi nem állítja meg, ha arról esik szó, hogy kedvenc termékük jutányos áron elérhető. Nincs az az akadály, mely gátat vethetne eléjük. Ha kell egy másik vásárló elől kobozzák el az áhított televíziót, kabátot, konyhai eszközt. De egy biztos... az a termék, az övék lesz. Ha törik, ha szakad. De azért... vigyázzunk egymásra! :-)

A céltudatosak

A céltudatos vásárló nem nézelődik. Tudja, hogy mikor, hol, melyik polcon, melyik sarokban van az érdekelt termék. Tudja, hogy mennyiért. A pénzt kikészítve, egyenes úton indul a kedvenc arckrémje, szakállnyírója, ruhája, elektronikus eszköze felé. Kosárba helyezi, fizet és elegánsan távozik. Nem érdekli semmi egyéb. Csak az az egy, az egyetlen. A nagy ő!

A határozatlan

Bemegy a boltba, de nem tudja miért. Csak lézeng, jön-megy és vizsgálja a polcokon lévő dolgokat. Nem is biztos, hogy akar vagy fog vásárolni, de azért megjelenik. Ahogy esik úgy puffan alapon, lehetséges, hogy kincsre lel vásárlás közben, de sokszor csak csalódottan távozik.

Mindegy mit... csak akciós legyen

Biztos volt már nektek is olyan, hogy valamit biztos nem vettetek volna meg eredeti árán, de egy jó kis 60-80%-os akció esetén már elég kecsegtetőnek látszik. Ebben a kategóriában azok vannak, akik kifejezetten az akcióknak élnek. Lehet már van olyan termék otthon, lehet az lesz a harmadik hajszárító, de hát miért ne? Olyan jó áron volt...

A mágnesek

Ők egyszerűen valami furcsa oknál fogva MINDIG bevonzzák maguknak a legrejtettebb sarokban ottfeledett legjobb árú, legkirályabb terméket. Utolsó darabos féláras FULLHD TV? Tuti, hogy az ő kosarukban fog landolni. És hidd el, ez ellen nem lehet tenni semmit. Aki szerencsés, az szerencsés.

Megannyi hasonló kategóriát lehetne még felsorolni. Amik most a black friday alkalmával hatványozottan érvényesek lesznek. Hiszen hatalmas akciók következnek idén novemberben is. Mi ezt igyekszünk a lehető leggyorsabban összegyűjteni nektek. Ha tehetitek és érdekel benneteket az akciók sokasága, iratkozzatok fel lehetőség szerint a hírlevelünkre, hogy mihamarabb értesüljetek róla, ha árzuhanások következnek! Ki ne szeretné a kedvenc termékeit a legkiválóbb áron beszerezni? 30%-os akciók? Nem-nem! Ennél is jobbak! Sok helyen akár 50% - 80%-os akciók is várják a vevőket!