Mik egy kapszulagardrób előnyei?

Mik egy kapszulagardrób előnyei?

Egy kapszulagardrób olyan limitált számú, cserélhető ruhadarabokból áll, amelyek stílusosan ki tudják egészíteni egymást. Olyan ruhák, amelyek sosem mennek ki a divatból és elsősorban semleges színekből állnak össze.

2022. 11. 21.

Ennek segítségével kevés ruhából, választékosan fel tudsz majd öltözni.

Honnan indul a kapszulagardróbok története?

A kapszulagardrób gondolata nagyon népszerű és széles körben ismert lett a közösségi médiában az elmúlt években. De maga a koncepció egészen régre nyúlik vissza. Az 1970-es években Susie Faux egy „Wardrobe” nevezetű butikot nyitott Londonban, ahol minimalista megjelenésű, sokoldalú, kiváló minőségű és könnyen összevariálható ruhákat árult. Célja az volt, hogy segítsen a nőknek egyszerű mégis nagyszerű öltözködési ötletekkel.

A kapszulagardrób koncepciója 1985-ben terjedt el az Egyesült Államokban, amikor Donna Karan tervező megalkotta Seven Easy Pieces termékcsaládját. Modelljei mind bodyba öltöztek, és mindössze hét ruhadarabot mutattak be, különféle összeállításokban. A divatbemutató sikeres volt, és népszerűvé vált a cserélhető, minimalista gardrób ötlete. Most ismét elterjedt, valószínűleg azért, mert a kapszulagardrób sokkal könnyebbé és jobbá teheti az életünket!

Mik a kapszulagardrób előnyei?

NINCS TÖBBÉ DÖNTÉSI FÁRADTSÁG: Hallottál már a döntési fáradtságról? Agyunk csak bizonyos számú döntés meghozatalára van programozva egy nap folyamán. S ha az agy elfáradt, utána már nehéz meghozni az összes többi döntésünket. A kapszulagardrób segítségével ez megszűnhet, mert kevesebb ruhád lesz, mint valaha, amik ráadásul jól variálhatóak lesznek és biztosan szereted majd hordani is őket. Így amikor reggel készülsz, könnyebben tudsz választani, mit veszel fel aznap, így ez nem járul hozzá a döntési fáradtság kialakulásához.

TÖBB IDŐD MARAD: Egy jól kitalált gardrób sok időt takarít meg! Mivel az egyén stílusára támaszkodik és olyan ruhaneműkből áll, amik jól állnak a hétköznapokban. Amint tudod, hogy mi áll jól neked és melyek azok a ruhadarabok, amiket kiválóan variálhatsz, a boltba járás vagy egy ruha online rendelése gyors folyamattá fog válni, és nem kell több időt vesztegetned a vásárlással. Sőt, otthon sem fogsz ruhakupacok közepén ácsorogni azt gondolva, nincs mit felvenned.

FENNTARTHATÓ: A kapszulagardrób fenntartható módja az öltözködés kivitelezésének. Többnyire időtlen darabjaid vannak, amelyeket évekig viselhetsz, és ki sem mennek a divatból. Mivel nem lesz sok ruhád, minden egyes darabot hordani is fogsz, így egyetlen ruha sem megy kárba. Azok az emberek, akik kapszulagardróbot választanak, gyakran olyan minőségi darabokba fektetnek be, amelyek hosszabb ideig tartanak, és elkerülik a gyorsan változó divatirányzatokra való támaszkodást, ami lássuk be: egy nagyon pazarló iparág.

PÉNZT TAKARÍTHATSZ MEG: Ha kapszulagardróbod van, nem kell gyakran vásárolnod, mert ruhadarabjaid cserélhetőek és sokoldalúak is egyben. Ez azt jelenti, hogy többször viseled őket, és nem veszel többé olyan darabokat, amelyeket nem fogsz rendszeresen viselni.

KEVESEBB STRESSZ FOG ÉRNI: A kapszulagardrób általában redukálja a stresszt az ember életében. Nem kell stresszelni a nem összeillő ruhadarabok miatt. Kevesebbet kell majd foglalkoznod a mosással, vasalással is. Valószínűbb, hogy olyan ruhákat választasz majd, amelyről könnyű gondoskodni, és könnyebb elcsomagolni őket, amikor utazol vagy költözöl.

Cikk forrásáért: Kattints ide