Miért olcsóbbak a Black Friday-en a termékek?

Miért olcsóbbak a Black Friday-en a termékek?

Gondolkodtál már rajta, hogy vajon miért éri meg a Black Friday az üzletek és eladók számára? Hogy vajon miért olcsóbbak a termékek, mint az év egyéb napjain? Cikkünkben erre kerestük a választ!

2020. 11. 07.

Akciókat látni és jutányosabb áron megvásárolni egy terméket: mindig öröm. De vajon miért olcsóbbak ennyire jelentősen a termékek Black Friday alkalmával?

Ez amolyan mindenki jól jár helyzet. Jól jár az üzlet, a bolt, online webáruház, mert rohamosan megnövekednek a vásárlás és rendelésszámok. Gondoljunk bele, televíziót például nem veszünk minden nap, igaz?

Vajon miért?

Valószínűleg azért, mert ha már televíziót vásárol a család azt több évre szeretné megtenni, hiszen nem olcsó egy-egy készülék. Ezen oknál fogva nem túlzottan fogyó termék, ami az eladónak elakadt árukészletet jelenthet. (És természetesen nem korlátozva csak TV-re érvényes, hanem sok más egyéb termékre is.)

Az senkinek nem jó, ha az áru csak áll egy raktárban és várja a csodát ezért akciókkal be lehet indítani egy folyamatot, ami kedvező lesz eladó és vásárló számára is. A vevő boldog lesz, mert szuper áron juthat hozzá áhított készülékéhez vagy termékéhez, az eladó pedig azért lesz boldog, mert eladódik a beragadt árukészlet.

A boltok és webshopok promotálása

Nem csak az eladások utáni magasabb bevétel miatt érdemes Black Friday akciókat hirdetni egy-egy oldalon vagy boltban, hanem az üzlet népszerűsítésének érdekében is. Az akciókra mindenki felkapja a fejét, azáltal pedig, ha emiatt több vásárló érkezik, még többnek beszél majd róla, hogy a Pepitán vagy az Emagon vagy a sokak által szintén kedvelt Extreme Digitalon stb. milyen szuper akciókat látott és láncszerűen népszerűsítve lesz a bolt.