Ma van a szinglik napja - Singles' Day 11.11.

Ma van a szinglik napja - Singles' Day 11.11.

Ma van november tinzenegyedike, azaz 11.11., ami nem más, mint a szinglik napja, szinglik ünnepe. Ma az egyedülállóké a főszerep. Na de honnan is indult ez a különleges nap?

2021. 11. 11.

A szinglik napjában az a szuper, hogy ilyenkor is rengeteg bolt, üzlet, webáruház hirdet akciókat, bár legtöbbször csak 11% engedménnyel. Na de térjünk is rá arra, hogy mi is az a szinglik napja?

A Babafalván is megjelent cikk információi alapján: A szinglik napja minden évben november 11-re esik, és ahogy a neve is mutatja, ez a (viszonylag új) ünnep kizárólag azok számára szól, akik még mindig egyedülálló életet élnek. Egy kicsit meglepődtem, amikor rákerestem a "Szinglik Napjára" az interneten, hogy Kína az egyetlen ország a világon, amely külön napot talált ki az egyedülállók számára, hogy megünnepeljék szingliségüket.

Az előzmények - szinglik napja

Egy régi történet szerint volt egyszer négy egyedülálló férfi, akik nagyon unalmas életet éltek. Egyikük sem volt házas, nem voltak szeretőik, vagy nem csináltak semmi izgalmasat. Egész nap csak ültek és Mahjongot játszottak. (A kínai dominónak is nevezett madzsong egy négyszemélyes kombinációs játék, és a römivel áll rokonságban. Forrás:Wikipédia) Egy nap reggel 11-től este 11-ig játszottak mahjong-ot...

A játék során, függetlenül attól, hogy ki nyert, a nyertes kártya mindig a "négy oszlop" kártya volt (a kártya négy független, párhuzamos oszlopot mutat két sorban). Még inkább véletlen egybeesés, november 11-én, vagyis 11.11. dátummal. Annak érdekében, hogy megemlékezzenek a napról, egyedülállók avagy szinglik napjának nevezték el.

Egyetemi kultúra

A szinglik napját először az 1990-es években ünnepelték Nanjing különböző egyetemein, Jiangsu tartomány fővárosában. Azért kapta a Singles' Day nevet, mert a dátum négy darab egyesből áll. Ezek a főiskolai hallgatók azóta lediplomáztak, és egyetemi hagyományaikat a társadalomba illesztették. Az szinglik napja most egy különleges nap minden szingli fiatal számára.

A szinglik napjának megünneplésének fő módja az, hogy időt töltsenek az emberek egyedülálló barátaikkal. De fontos, hogy minden ember a saját számláját fizesse, a függetlenségének bemutatására. Az emberek "vakrandi" partikat is tartanak ilyenkor, hogy búcsút intsenek egyedülálló életüknek. Reménykedve, hogy rájuk talál a szerelem.

Kreatív ünneplés...

A szinglik napján reggelire az egyedülállók gyakran négy youtiao-t (rántott tésztapálcát) fogyasztanak, amelyek a "11.11" négy egyesét jelképezik és egy baozit (párolt töltött zsemlét) helyeznek a középső részre. Sok egyedülálló úgy dönt, hogy ezen a napon búcsút int egyedülálló életének. Sokan részt vesznek a "vak randi" partikon, és jó néhányan döntenek úgy, hogy ezen a napon házasodnak. Amellett, hogy azt jelenti, "egyedülálló" a négy egyes a dátumban azt is jelenti, "ő az egyetlen számomra". Vannak, akik ezt a dátumot és ezt a jelentést arra használják, hogy elmondják a párjuknak, hogy ő jelent számukra mindent.