Íme néhány érdekes tény black friday napjával kapcsolatosan

Íme néhány érdekes tény black friday napjával kapcsolatosan

A fekete péntek kifejezés már mindannyiunk számára ismerős lehet. Azonban még ha tudjuk is mit jelent ez az ünnep és mivel jár, akkor is belefuthatunk olyan érdekességekbe az interneten, mint amiket az alábbi cikkünkben olvashattok.

2021. 09. 16.

Íme néhány érdekesség black friday napjával kapcsolatban

A „fekete péntek” kifejezés valójában a Philadelphiai Rendőrkapitányság által kitalált kifejezés. Ezen a néven emlegették ezen akciókkal teli napot a túlzsúfolt utcák, járdák és üzletek, valamint az ezzel járó többletproblémák miatt.

Közel 135 millió ember, a teljes lakosság mintegy 1/3 -a vásárol fekete pénteken.

A közhiedelemmel ellentétben a fekete péntek nem az év legnagyobb bevásárló napja. Általában nem is szerepel az első ötben. A legnépszerűbb vásárlási nap a karácsony előtti szombat.

Bár a Fekete Péntek nem a legnagyobb bevásárló nap, mégis szép változásokat hoz. Az elmúlt három év mindegyikében a hálaadás másnapján 15-20 milliárd dollár mozgott az akciók keretében.

2010 -ben kétszáztizenkétmillió vásárló 39 milliárd dollárt költött. Ez vásárlónként 365,34 dollárt jelent.

Mik a legkelendőbb dolgok?

A vásárlók 59 százaléka elektronikus eszközöket keres, 49 százaléka DVD-t és Blu-Ray-t szeretne, 48 százaléka ruházatot vásárol, 45 százaléka videojáték-rajongó, 44 százaléka pedig számítógép-vásárló.

Nem érdemes figyelmen kívül hagyni azonban, hogy ez a nagy tömeg veszélyes is lehet!

Többször számoltak be különféle balesetekről is, melyek a meggondolatlan vásárlói eltökéltségek eredményeként megsérültek emberek. Vigyázzunk egymásra! Ez természetesen különösként a fizikális üzletekre vonatkozik. Semmi nem ér annyit, mint egy emberélet. Még a legnagyobb akció sem!

Ha tehetitek és érdekel benneteket az akciók sokasága, iratkozzatok fel lehetőség szerint a hírlevelünkre, hogy mihamarabb értesüljetek róla, ha árzuhanások következnek! Ki ne szeretné a kedvenc termékeit a legkiválóbb áron beszerezni? 30%-os akciók? Nem-nem! Ennél is jobbak! Sok helyen akár 50% - 80%-os akciók is várják a vevőket!