Így álljunk le az impulzusvásárlással - 3. rész

Így álljunk le az impulzusvásárlással - 3. rész

Ha már észrevetted magadon az impulzusvásárlás jeleit, okozhat némi problémát az életedben a jelenléte. Cikkünkben segítünk, hogy miként a legkönnyebb leállni vele. Íme az utolsó 3 tippünk!

2022. 10. 26.

11. Csinálj költésmentes kihívást.

A kétségbeesett időszakok kétségbeesett intézkedéseket követelnek, és egy költekezés nélküli kihívás éppen olyan, mintha az orvos írna fel valami vitamint. Ha még nem hallottál erről, nagyjából olyan, mint amilyennek hangzik – nem költesz pénzt (csak alapvető dolgokra).

Továbbra is fizetsz tehát olyan dolgokért, mint a bérleti díj vagy a jelzálog, a rendszeres számlák, a rezsi, az élelmiszerek stb. De nem költesz pénzt olyan dolgokra, mint például éttermek, fodrászat, új cipők vagy új konyhai kiegészítők. Könnyebb, ha a heti élelmiszer vásárláson kívül, nem is mész boltba.

12. Ne legyen mentve a kártyaszámod.

Ha te is mentetted korábban, érdemes kitörölni ezeket a mentéseket, mivel nagy kísértés, ha úgy tudunk vásárolni, hogy az csak pár kattintás.

13. Tartsd szem előtt a céljaidat.

Íme egy igazán sokkoló tény: az impulzusvásárlás nem segít elérni pénzügyi céljaidat – legyen szó az adósságból való kilábalásról, a jelzáloghitel törlesztéséről vagy a jövőnkbe való befektetésről. Az impulzusból történő vásárlás és a túlköltekezés minden plusz pénzt felemészt, amelyet megtakarítottál az évek alatt, hogy e fantasztikus célok elérésére fordítsd. Szóval itt ne lődd lábon magad. Segíts magadon azzal, hogy emlékezz a fontos célokra, amelyekért megdolgozol!

Tervezd meg tudatosan a black friday vásárlásaidat is és értesülj időben a legjobb akciókról, iratkozz fel hírlevelünkre itt: a black.friday.hu oldalon

VIA