Így álljunk le az impulzusvásárlással - 2. rész

Így álljunk le az impulzusvásárlással - 2. rész

Ha már észrevetted magadon az impulzusvásárlás jeleit, okozhat némi problémát az életedben a jelenléte. Cikkünkben segítünk, hogy miként a legkönnyebb leállni vele. Íme az második 5 tippünk!

2022. 10. 21.

6. Ne vásárolj akkor, amikor épp érzelmes hangulatban vagy.

Ne hagyd, hogy érzelmeid irányítsák költési szokásaidat! Lehet, hogy remek napod van épp, és impulzusszerű vásárlást hajthatsz végre a pillanat izgalmában. Vagy talán rossz napod van, és azt mondod magadnak, hogy megérdemelsz valami szépet, vagy hogy egy adott tárgytól jobban fogod érezni magad.

Mindannyian voltunk már így egyszer-egyszer. Elég könnyen megtörténhet. Gondold át, hogy az adott termékre valóban szükséged van-e. Akár ünnepelsz valamit, akár felvidítanád magad, ne vásárolj semmit, amikor az érzelmeid hullámvasúton járnak. Ahogy korábban is írtuk, inkább aludj rá egyet.

7. Ne vásárolj egyedül, inkább vigyél magaddal valakit.

Van olyan testvéred vagy barátod, aki hajlandó megakadályozni, hogy felesleges dolgokat vásárolj? Vidd magaddal a bevásárlásra. Mondd el neki, mit tervezel vásárolni, és kérd meg, hogy beszéljen le róla, hogyha eltérnél stratégiádtól.

8. Csak annyi készpénzt vigyél magaddal, amennyire szükséged lesz.

Számold ki, mennyi pénzre van szükséged a megvásárolni kívánt termékekhez, és csak ezt az összeget vedd fel készpénzben. Még egy lépéssel tovább is léphetsz, és otthon hagyhatod a bankkártyádat, hogy ne ess kísértésbe.

9. Hagyd abba az összehasonlítást.

Ez a játék megváltoztatja az impulzusvásárlást. Ha mindig összehasonlítod azt, amid van (vagy nincs) másokéval, soha nem leszel elégedett. Amikor elkezdjük összehasonlítani magunkat másokkal, olyan játékot játszunk, amelyet soha nem nyerünk meg. Ahelyett, hogy azt néznéd, mije van valakinek, és azt gondolnád: Ó, nekem is erre van szükségem, lépj egy lépést hátra, és nézd meg az életedet. Tanulj meg hálásnak lenni azért, amid van. Ha megváltoztatod a nézőpontodat, azt fogod látni, hogy igenis sok mindenért hálás lehetsz.

10. Szállj le a közösségi médiáról.

Ha valaha is problémáid voltak azzal, hogy másokéhoz hasoníltod az életed vagy elégedetlen voltál bizonyos dolgok miatt... nem fog segíteni, ha a social felületeket böngészed. Nem azt mondjuk, hogy örökre el kellele felejteni a közösségi médiát, de időnként nem árt egy kis szünetet tartani.

Tervezd meg tudatosan a black friday vásárlásaidat is és értesülj időben a legjobb akciókról, iratkozz fel hírlevelünkre itt: a black.friday.hu oldalon

VIA