Igazi vagy hamis black friday?

Igazi vagy hamis black friday?

A black friday hagyománya már mondhatjuk, hogy világszerte elterjedt. De hogyan változtattak az eredeti elképzelésen a különféle üzletek, webáruházak?

2021. 11. 07.

Hogyan változott a black friday az elmúlt években?

Klasszikus értelemben véve a black friday egyetlen napról szólt, november utolsó péntekjéről, amikor az üzletekben és online boltokban egyaránt óriási akciókkal várták az érdeklődő vásárlókat. Az óriás akciók pedig ténylegesen óriásiak voltak, sok terméket fél áron, de akár 60-80%-os kedvezménnyel is be tudtak szerezni a szemfüles egyének.

Azonban az évek múlásával, ahogy minden változik, hisz semmi nem állandó csak a változás, a fekete péntek hagyománya is átreformálódott, átértékelődött és esetenként teljesen ki is fordult magából.

Eleinte a fekete péntek, fekete hétvégévé varázsolódott csupán...

Az óriási forgalom miatt sok áruház, üzlet, online bolt gondolta úgy, hogy megéri, ha egy egész hétvégét szán a hatalmas akciók hirdetésére. Így akinek valamilyen oknál fogva nem volt megfelelő a fekete péntek konkrét napja, maradt ideje és lehetősége máskor is vásárolni.

Igen ám, de ez sem volt elegendő. Ahogy haladtunk az időben, már egész fekete-heteket hirdettek, komplett black week volt sok helyen, amikor akciókat hirdettek.

Azonban eljött az az idő, hogy egyes üzletekben már egész novembert lefedi a black friday... S nem csak az egész novembert, voltak cégek, akik novemberen kívül, egyéb hónapokban is "black friday" címszó alatt szerették volna felkelteni a vásárlóik figyelmét.

Hol itt a gond?

Az akciókat mindenki szereti, akkor mi lehet a probléma forrása? Az eredetileg óriási akciókkal eltelő ünnep színvonala egyes helyeken romlásnak indult. Fekete péntek elnevezéssel már nem óriási akciók voltak, csak hamis akciók. Felment az ember az online bolt kínálatában böngészni és nem 50-80%-os leértékelésekkel találkozott, csupán 5-10%-os mini akciókkal. Ezzel nem csak csalódott vásárlókat kaptak, hanem a hagyomány velejét is elvették.

Mit tehetünk, ha igazi akciókat szeretnénk látni?

Érdemes azokat a cégeket keresnünk, akik a black friday-t még komolyan veszik és igazi, valóságos leértékelésekkel szolgálnak vásárlóiknak. Érdemes továbbá kerülni azokat az opciókat, akik novemberen kívül is fekete péntek kifejezés alatt hirdetik akcióikat, mert ez sok esetben csak fals figyelemfelkeltés.

Mi segítünk megtalálni a legjobb oldalakat, ahol még igazi fekete péntek akciók várnak benneteket. Ne feledjétek el, hogy a főoldalunkon összegyűjtjük nektek azon cégek sorait, akiknél még valóságos, tényleg nagy akciókkal találkozhattok és kiváló leértékelt termékeket szerezhettek be már a karácsonyi szezon kezdetén is.