Fekete péntek – ezek a legnépszerűbb termékkategóriák

Fekete péntek – ezek a legnépszerűbb termékkategóriák

A fekete péntek, (angolul Black Friday) nem túlzás azt állítani, hogy az őrületes akciói miatt lett igazán neves nap. Világszerte elterjedt a híre és emberek milliói ülnek ilyenkor izgatottan a számítógép, laptop képernyő előtt.

2022. 11. 07.

De vannak, akik éppen egy üzlet ajtajában állva várakoznak, hogy minél gyorsabban megkaparinthassák a legkiválóbb termékeket módfelett jutányos árakon.

A külföldi és a magyar Black Friday lassacskán teljesen hasonló egymáshoz, néhány éve még bőven felkapottabb volt külső országokban, de mára elért mindenhová és nem csak egyetlen pénteket ölel fel, hanem sokszor több napot, egy teljes hétvégét vagy heteket.

Habár magát a fekete pénteket sokan ismerik, nevének eredetét nem biztos, hogy közel ennyien. Az elnevezés a pénzügyi, gazdasági szektorhoz köthető – egészen pontosan a könyveléseken belüli szín szerinti jelölés volt az, ami a nevét ihlette. A „fekete” szín a könyvelésben „nyereséget”, míg a „piros” szín „veszteséget” jelentette, innen jön tehát az elnevezés, hiszen az akciók által óriási nyereségnek örvendenek a boltok, online webáruházak.

De vajon melyek a legnépszerűbb termékkategóriák a fekete péntek alatt, ahol óriási akciókra számíthatunk?

Elektronikai eszközök, kütyük

A fekete péntek alatt sokan csapnak le a legjobb ajánlatokra elektronikai eszközök tekintetében. Legyen szó mobiltelefonokról, audio termékekről, számítógépes eszközökről, háztartási kisgépekről, bármilyen a lakásban szükséges elektronikai nagygépről, szép számban láthatunk leárazásokat ebben a kategóriában is.

Otthon, kert és lakberendezés

A lakásfelújítás költséges lehet, kivéve, ha az ember a fekete péntek idejére időzíti azt és az ahhoz szükséges termékek megvételét. Bútorokat, építkezési és felújítási termékeket, de még a kertünkhöz szükséges szerszámokat, kerti bútorokat, kiegészítőket is nagyszerű árakon csíphetjük el. Ha pedig a lakásunk nem szorul felújításra, mégis szükségünk lenne néhány új dekorációra, vagy éppen nagytakarítást tartanánk – ezekben a kategóriákban is érdemes szétnézni.

Sőt! Ebben a szezonban különösen keresettek a kandallók is, melyek nemcsak a lakás fűtését segítik, de otthonos hatásukkal látványban is elsőrendűek. Garantáltan azzá a helységgé varázsolják a teret, ahová a család tagjai a legszívesebben gyűlnek össze teázni vagy beszélgetni egy jót.

Játékok

Közeleg a karácsony és sok családban válnak mostanra izgatottá a gyermekek, hogy vajon milyen játék csücsül majd a karácsonyfa alatt? Mi lehetne alkalmasabb idő a karácsonyi játék-bevásárlásra, mint a fekete péntek időpontja? Sokat spórolhatunk egy-egy játék ebben az időszakban történő megvételével, ami a pénztárcánknak és a csemetéknek is örömet fog szerezni.

Ha már karácsony, vegyünk karácsonyi dekorokat!

Elég meghallanom a karácsony szót és eszembe is jut a mézeskalácsok illatától meghitt lakás, a fények, a szeretet és a finomabbnál finomabb karácsonyi ételek íze a számban. Arról nem is beszélve, hogy az All I want for Christmas is you című zene egyfajta végtelen lejátszási listán pörög a fejemben. A fekete péntek leárazásai alatt mindig érdemes szétnézni, hogy van-e valami szuper karácsonyi dekoráció vagy kivilágítás leárazva. De még a karácsonyfára való díszeket is jutányos áron beszerezhetjük.

Tervezd meg tudatosan a black friday vásárlásaidat is és értesülj időben a legjobb akciókról, iratkozz fel hírlevelünkre itt: a black.friday.hu oldalon