Egy webshop lehet egy bolt megmentője

Egy webshop lehet egy bolt megmentője

Belegondoltatok már abba, hogy egy webshop milyen sokat jelenthet egy bolt számára? Erre talán most a karanténidőszak alatt volt a legjobb példa. Az online világ mentheti meg a valóélet elvesző bevételét.

2021. 10. 22.

Mire is gondolunk ez alatt?

Kétségkívül a covid időszakában nagyon-nagyon könnyen megroskadt egy addig kiválóan futó bolt bevétele. Miért? Például ott volt vásárlási időkorlát a karantén idején. De az emberek eleve kevesebbet jártak el otthonról, hiszen kötött időtartamban tartózkodhatott a többség csak kint. A kijárási korlátozás és a bezártság sok-sok bolt számára mérföldkő lett idővel.

Mindenki otthon maradt szinte, így az üzletekben nagyon sokat csökkent a forgalom. Így jókora bevételtől estek el azon termelők, üzletek, boltok, akiknek mindössze fizikálisan volt látogatható üzletük, csak így voltak megvásárolhatóak termékeik.

Miért feltételezhető tehát, hogy az online világ megmentője lehet egy ilyen helyzetnek?

Gondoljunk bele csak egyszerűen. A járvány alatt abban egyet tudunk érteni sokan, hogy az emberek inkább házhoz rendelték a termékeket, ha megtehették. Azok a boltosok tehát, akinek nem csak fizikálisan volt boltja, hanem kiszállítással is rendelkeztek és rendelni is lehetett tőlük, nem esett el akkora bevételtől, mint társaik. Társaik, akiknek nem volt ekkora szerencséje. Sokan tönkre is mentek ebben az emberfeletti, nehéz időszakban. Érthető okokból.

Hisz hol is a nehézség?

Sok a buktatója a webáruházak nyitásának is. Hiszen egyértelmű, hogy nem mindenki teheti meg, hogy akkora vállalkozást indítson be, amivel kiszállítást is indíthat. Ott több alkalmazottra van szükség, futárszolgálatra, raktárra és még megannyi tényezőre, amit itt fel sem tudnánk mind sorolni. Ergo azon üzletek, akik ezt nem tehetik meg, könnyen áldozatául eshettek egy olyan járványhelyzetnek, mint amit átéltünk.

Azonban logikusan belegondolva, aki megteheti, annak hosszabb távon jó eséllyel megéri webshopot nyitni meglévő vállalkozása mellé...

Ugyanis a fenti gondolatmenet margójára... amikor az ember nem mozdulhat ki, hogy elmenjen a boltba vásárolni. Igenis rendelni fog, ha tud. A szükség nagy úr. Online sokszor nagyobb akciók is vannak, mint ha eljutunk bevásárolni egy üzletbe.

Ha pedig az elkövetkező hónapok legjobb akcióit keresitek...

...és érdekel benneteket az akciók sokasága, iratkozzatok fel lehetőség szerint a hírlevelünkre, hogy mihamarabb értesüljetek róla, ha árzuhanások következnek! Ki ne szeretné a kedvenc termékeit a legkiválóbb áron beszerezni? 30%-os akciók? Nem-nem! Ennél is jobbak! Sok helyen akár 50% - 80%-os akciók is várják a vevőket!