A Black Friday külföldön

A Black Friday külföldön

A Black Friday külföldön talán merőben durvábbnak mondható, mint itthon Magyarországon, hiszen az emberek képesek akár hajnalban is felébredni, hogy a hőn áhított terméküket megszerezzék kedvenc üzletükből.

2020. 11. 12.

Már-már nyitás előtt akár órákkal ott állnak a bejárat előtt és sokan azt sem várják meg, hogy kitáruljanak az ajtók, annyira nyomul előre a tömeg. (Bár ez nem áll feltétlenül messze Magyarországtól sem.)

A vásárlási folyamat esetenként képes tragédiáig torkollani és erőszakosabb, egymást nem sajnáló stílusban zajlani. Emberek veszik ki egymás kezéből az elfogyóban lévő termékeket vagy akár egyszerre többet is megragadnak a kedvenc elektronikai vagy bármilyen egyéb tárgyból, hogy azzal induljanak a kassza felé.

No de megéri-e ez az extrém izgalom és vásárlási őrület?

Az tény és való, hogy illendő volna az embereknek figyelmesebben eljárni és óvatosabban vásárolni annál a hatalmas adrenalin löketnél, amit néhányan átélnek és amely szerint cselekszenek, ámde árakat tekintve mindenképpen megéri elrugaszkodni némileg a talajtól. Nemhogy 10% vagy 20-30%-os akciókkal, de akár 50-60-90%-os engedményekkel is találkozhatunk, ami az év többi napjára nem igazán jellemző.

Már az akciók előtt napokkal, de akár hetekkel és hónapokkal korábban azon sutyorognak az emberek, hogy vajon milyen leárazásokkal fognak találkozni. Külföldön sokáig az volt a divat, hogy megtartották a legütősebb ajánlataikat Black Friday napjára vagy az előtte lévő napokra, hogy felpaprikázzák a kedélyeket.

A VIP feliratkozási lehetőségek

Magyarországon a tapasztalatok szerint már akár VIP feliratkozások is lehetségesek, ahol csak azok számára, akik feliratkoztak: elküldik a többieknél hamarabb a szuperebbnél szuperebb ajánlatokat, ezzel is ösztönözve a vásárlókat a vásárlásra. Ezért mindenképpen érdemes körülnézni kedvenc webáruházainkban!