7 alkalmazott felfedi a legrosszabb dolgokat, amit a fekete pénteken látott

7 alkalmazott felfedi a legrosszabb dolgokat, amit a fekete pénteken látott

A Black Friday során jó néhány frusztráló eseménnyel találkozhat az ember. Azonban van néhány kiemelkedő sztori, amiről megéri hallani. Ebben a cikkben összegyűjtöttük őket.

2023. 10. 31.

1. A nő, aki egy elfogyott televízió miatt kihívta a rendőröket

A fekete péntek sokszor elkerülhetetlenül csalódással jár. És ha nem kapod meg a kívánt terméket, kit hívsz fel? Egy nő úgy gondolta, hogy a rendőrség a megfelelő választás. "Egy hölgy kihívta a rendőrséget a boltunkba, mert elfogyott egy tévé" - írta a Reddit felhasználója, @thebootydiaries. "

2. Egy nő, aki megharapott egy rendőrt egy Elmo figura miatt

Némely esetben a rendőrség, mint kiderült, határozottan a helyes választás. Ahogy az alábbi történet is bizonyítja, a fekete pénteken előforduló vásárlók erőszakosak tudnak lenni! "Apám rendőr volt, amikor az év játéka a Tickle Me Elmo volt" - emlékezett vissza a Redditor @jennyanydots711. "Apám válaszolt egy hívásra a Walmartban vagy a Targetben (nem emlékszem pontosan, melyikben), mert két nő összeverekedett az egyik Elmo figuráért. Amikor elment, hogy szétválassza őket, az egyik nő olyan erősen beleharapott a karjába, hogy a bőréből és a véréből is kiköpött valamennyit a padlóra. Az eset után két éven át félévente meg kellett vizsgáltatnia a vérét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem kapott el semmilyen betegséget a nőtől".

3. A nő, aki megtámadta és megütötte a bolti alkalmazottakat egy Furby miatt

A Tickle Me Elmo mellett az 1990-es évek egyik leghírhedtebb ajándéka volt a Furby, egy bagoly- és idegen lény keveréke, ami beszélt, és saját száját, szemét és fülét mozgatta. Egy játékbolt alkalmazottja pedig soha nem fogja elfelejteni azt az őrületet - és erőszakot -, amelyet ezek a szőrös kis robotok váltottak ki a vásárlókból.

"Azt az utasítást kaptuk, hogy a tényleges játékok helyett inkább számokat osszunk ki a sorban álló első kilenc vásárlónak" - emlékezett vissza a Reddit felhasználója, @CharistineE. "Amikor kinyitottuk az ajtókat, elég szervezett volt a helyzet, mert sorokat állítottunk fel. Megadtam az első embernek a számát, és akkor hirtelen elestem. Ez a nő rám csapott, a földre lökött, és kitépte a kezemből a jegyeket, két ujjamat eltörve."

Az alkalmazott azzal vigasztalódott, hogy az őket megütő vásárló üres kézzel ment haza. "Az üzlet nem volt hajlandó adni neki Furby-t, és megpróbáltuk visszatartani, amíg a rendőrök meg nem érkeznek, de ő leütötte az üzletvezetőnket, és kisétált!" - mondta a dolgozó.

4. A férfi, aki egy iPad miatt székkel dobálta meg a dolgozókat

A Best Buy alkalmazottja és a Redditor @preternaturous a 2010-es évek elején dolgozott a fekete péntek alatt, és van egy története, ami bizonyítja ezt. "Egy úriember megragadta az egyik széket a Geek Squad pultjáról, és hozzávágta a munkatársamhoz, mert a munkatársam tájékoztatta a férfit, hogy négy-öt órával korábban elfogyott az iPad 2" - írta. "Ez volt a legrosszabb 15 órás műszak, amikor valaha is dolgoznom kellett; a legsötétebb péntek".

5. A vásárló, aki felbőszítette a dühös tömeget

A fekete péntek elég ijesztő az alkalmazottak számára, akik kinyitják az ajtókat, és beengedik az emberek tömegét, akik már a kora reggeli órák óta sorban állnak. De mi van akkor, ha a Walmartban kell felkészülni a nagy napra, miközben a tömeg gyűlik? "Mivel a Walmart nyitva tartja a boltot, ellentétben mondjuk a Target vagy más boltokkal, az árukat közvetlenül a vásárlók előtt helyezzük ki" - írta a Reddit felhasználó @LikeMikeMike2224. "Ez szó szerint olyan, mintha egy büfét állítanánk fel az éhes medvék előtt, vagy ilyesmi."

És amint a termékek ki vannak rakva, a dolgok rendetlenné válhatnak. "Amikor eljött a videojátékok kiadásának ideje, egy fickó szó szerint átugrott az emberek tömegén és beleugrott a játékkiállításba, felborítva azt" - emlékezett vissza. "A játékok mindenhová elszálltak, és a tömeg a játékokért küzdött. A fickón és néhány COD-játékon kívül senki sem sérült meg."

6. A fickó, aki egy mikrohullámú sütőhöz kúszott...

Nem csak az erőszak és az agresszió okoz káoszt a fekete pénteken, hanem a vásárlók szégyentelen viselkedése is, akik bármit megtesznek azért a termékért, ami a szívük csücske. "Fekete pénteken az ASDA-ban (a Walmart brit változata) voltak ezek a mikrohullámú sütők, melyekre 70 százalékos kedvezményt adtak, de a boltban olyan nagy volt a forgalom, hogy nem lehetett mozogni" - írta a Reddit felhasználó @VeryLazyLewis. "Üres polcok voltak az egész folyosón, egészen addig, ahol ezek a mikrohullámú sütők voltak, és egy fickó lefeküdt, végigmászott a polcokon, megragadott egy mikrohullámú sütőt, és visszamászott vele."

7. A nő, aki megvádolt egy alkalmazottat, hogy megbetegítette őt

Nyilvánvaló, hogy a fekete péntek még a veterán kiskereskedelmi alkalmazottak számára is stresszel teli hétvége kezdetét jelentheti. De mi a helyzet akkor, ha ez az első napod a munkahelyeden? Ez volt a helyzet egy újonc alkalmazott esetében, aki a Best Buy-nál kezdett a vásárlási napok Szuperkupáján.

"Én irányítottam a sor egy részét, mivel nulla kiképzést kaptam, hogy bármi mást csináljak" - írta a Redditor @mammajrocks. "Volt egy hölgy, aki azt mondta, hogy elájul... Tudtam, hogy hazudik, és odahívtam a menedzseremet, hogy beszélhessen vele. Ő azt mondta: 'Asszonyom, azt mondták, hogy orvosi segítségre van szüksége, már úton van a mentő'. Ő kiborult, és ordibált a menedzseremmel, hogy túl hosszú a sor, és hogy az ő hibája, hogy rosszul érzi magát. Rám nézett, és azt mondta: 'Ez mind a te hibád... Ha hagytad volna, hogy beelőzzem a sort, akkor már nem lenne ilyen zűrzavar". Az új alkalmazott vezetője azt mondta a nőnek, hogy távozzon, és ha nem teszi, hívja a rendőrséget. Nemsokára így is lett.

Black Weeks a Pepitán! 2023. november 11-26-ig! További részletekért kattints ide.