Így segíts kedvencednek megbirkózni a hideggel

Így segíts kedvencednek megbirkózni a hideggel

Segítünk, hogyan segíts kedvencednek! Már a napokban is módfelett csípős szelek fújtak és megjelentek az első hópelyhek is, de az igazi tél még csak most fog megérkezni a következő hónapokban.

2022. 11. 24.

Mi emberek is egyre jobban fázunk odakint, nincs ez másként kedvenceinkkel sem. De hogyan tarthatjuk melegen kisállatainkat a legnagyobb fagyokban is? Cikkünkből kiderül!

Fontos kérdések, amiket érdemes számításba venni…

Kinti vagy benti kisállatról van szó? + Fiatalabb vagy idősebb az érintett állat?

Nem mindegy, hogy egy bent tartott vagy kint tartott kutyus esetleg cica az érintett a hideggel való küzdelemben. A benti állatainkra is kiemelt figyelmet kell fordítsunk egy-egy kinti séta során, melyet megoldhatunk kutyákra vagy macskákra vásárolható ruhákkal is. Azonban előnyös télen redukálni a kint töltött idő mennyiségét a hőmérséklet csökkenésével arányosan. Ha nagyobb fagyok vannak, a nagyobb sétát jó, ha naposabb, 0 fok fölötti hőmérséklet esetén ejtjük meg.

A kint tarott állataink esetében pedig számos probléma állhat fenn, temérdek dologra kell figyelni, hogy a lehető legnagyobb komfortot biztosítsuk kedvencünknek.

Az állat korát épp úgy számításba kell vegyük, mint a tartási körülményeit. Gondoljunk csak bele, egy csecsemőt és egy idősebb ember ruházata mennyivel rétegesebb, mint egy olyan felnőtté, aki épp ereje teljét éli. A kölyök állatok és a nagyon idős állatok esetében is pontosan ez a helyzet, az ő szervezetük még vagy már nem elég erős ahhoz, hogy megfelelően bírja a mínuszokat. Ennek okán ők még több segítségre szorulnak.

Hogyan segíts kedvencednek a téli mínuszokban, ha kint az udvaron vagy a kertben tartod őt?

Érdekelnek a tippek? Kattints ide és olvasd el ötleteinket a pepita.blog oldalon!